Ako chutí víťazstvo v prvej lige?

28.05.2019 07:01

Podobne ako víťaz druhej ligy, tak aj minuloročný víťaz prvej ligy finišoval už na nepopulárnom štvrtom, treťom ale aj druhom mieste. Až sezóna 2018 bola prelomová a Marián Farkaš naplnil papierové očakávania a doslova spanilou jazdou preletel celú sezónu 2018 bez jedinej prehry a my sme ho trošku vyspovedali.

V úvode nášho rozhovoru gratulujem k minuloročnému titulu v prvej bánovskej tenisovej lige. Podarilo sa ti konečne ovládnuť prvú ligu, aké boli prve pocity, dojmy?

Ďakujem pekne. Každé víťazstvo je vzácne a toto ma určite potešilo. Po viacerých 2 a 3 miestach som konečne vyhral aj keď prvýkrát nehral Marek Liška, ktorý začal trénovať deti.

Posledné sezóny prišla prvá liga o viacero kvalitných hráčov, na čele s Marekom Liškom (víťaz ročníka 2017, 2015 a 2014) a Romanom Žemličkom (víťaz ročníka 2016). Si stálym účastníkom BNTL ako by si zhodnotil úroveň prvej ligy, objavujú sa aj talenty, ktoré by dokázali v blízkej budúcnosti atakovať titul v prvej lige?

Tak určite pre mňa je škoda, že Marek Liška nehrá. Vždy v posledných rokoch to boli po všetkých stránkach zaujímavé a kvalitné zápasy v ktorých boli emócie a obaja sme to chceli vyhrať. Každy má možnosť pre víťazstvo spraviť viac a je len otázka, čo všetko je schopný každý hráč preto spraviť. Po odchode Mareka bola o to väčšia motivácia z mojej strany zabojovať a potvrdiť úlohu favorita. Momentálne naozaj neviem, či v našom meste sú aktuálne talenty ale verím, že postupom času sa z detí stanú talenty nielen pre BNTL ale aj pre slovenský tenis. Napriek tomu sa môže stáť, že príde niekto z iného mesta za prácou a rodinou, tak ako to bolo v prípade aj Romana Žemličku, ktorý hneď vo svojej prvej sezóne vyhral prvú ligu. Ak sa nemýlim, tak trénoval od 4 rokov a následne začal robiť trénera a možno sa bude niečo obdobné opakovať aj v tejto sezóne, keďže opäť sa prihlásil podobný chalan s rovnakou minulosťou. V týchto prípadoch je tam značný rozdiel v kvalite ale verím, že BNTL vyhrá niekto z Bánovskych tenistov.

Späť k tebe a tvojej famóznej sezóne, ktorú si vlastne prvýkrát vo svojej kariére ukončil bez prehry. Vnímal si tento fakt na konci sezóny a naozaj to bola doslova pre teba prechádzka ružovou záhradou? Štatistiky tomu zjavne nasvedčujú..

Pri neúčasti Mareka Lišku som bol pred začiatkom možno papierovým favoritom na víťazstvo ale nečakal som, že to bude až také jednoduché so stratou len jedného setu 6:7 v poslednom zápase.

Ako vidíš svoje šance pred úvodom novej sezóny, cieľ je znova titul v prvej lige?

Samozrejme každy rok je mojím cieľom vyhrať. Tento rok to určite bude o niečo náročnejšie ako minulý rok. Vždy je tažšie obhájit víťazstvo ako ho prvýkrát získať ale spravím všetko preto aby som aj na konci tejto sezóny bol číslo jedna v prvej lige.

Kto je tvojim tenisovým vzorom?

Určite Juan Martin Del Porto pre svoju húževnatosť a neoblomnosť sa vzdať v boji o víťazstvo napriek mnohým zraneniam.

Prekvapilo ťa, keď víťaz minuloročnej druhej ligy Jozef Kováč nechcel postúpiť do prvej?

Nebolo to prvýkrát, keď víťaz druhej ligy nechcel postúpiť do prvej ligy. Pravdupovediac trošku som s tým počítal, keďže určite je pocitovo lepšie vyhrávať ako prehrávať.

Máš svoj tenisový rituál bez ktorého by si si nevedel predstaviť svoju zápasovú pohodu?

Keďže na rituály moc neverím, tak nemám žiadny predzápasový ani zápasový.

Na záver ako dlho sa ty venuješ tenisu a ako si sa k nemu dostal?

Tenisu sa venujem približne 10 rokov. V začiatkoch iba rekreačne a následne som sa pripojil do novor ozbiehajúceho projektu BNTL ale samozrejme aj keď som bol mladší, tak sme si s drevenou raketou pinkali loptičku cez śpagát a hrali činžiakove turnaje.

Minuloročnému víťazovi BNTL ďakujem za rozhovor a prajem veľa víťazných fiftínov v novej sezóne.